
Składniki:
10 sztuk ugotowanych i obranych krewetek
½ główki sałaty lodowej
Sos:
½ łyżki musztardy
1/3 szklanki oliwy
2 łyżki keczupu
½ łyżki octu winnego
żółtko
½ łyżki sosu worcester
łyżeczka sosu tabasco
łyżeczka soku z cytryny
Sposób przygotowania:
Zacznij od przygotowania sosu - wrzuć do miksera odmierzone ilości musztardy, keczupu, octu winnego, sosu worcester, sosu tabasco, soku z cytryny, a także żółtko. Porządnie wymieszaj, a następnie cały czas miksując, powoli wlej oliwę.
Umyj sałatę, przekrój ją na pół i porządnie osusz. Liście z jednej połówki rozłóż na talerzykach.
Na sałacie rozłóż ugotowane krewetki. Sałatkę obficie polej sosem.
0 komentarze:
Prześlij komentarz