Cukinia z tymiankiem


Składniki:

1 kg cukini
1 szkl. jasnego octu winnego
5 ząbków czosnku
4 liście laurowe
łyżeczka tymianku
łyżeczka ziaren gorczycy
łyżeczka soli
1/2 łyżki cukru
1/2 łyżeczki ziela angielskiego
1/2 łyżeczki imbiru
1/2 łyżeczki pieprzu


Sposób przygotowania:

Rozetrzeć czosnek z solą, pieprzem i imbirem. Cukinię umyć, osuszyć, pokroić w plasterki, ułożyć w słoikach, przesypać utartym czosnkiem i tymiankiem. Zagotować 1,5 szkl. wody, dodać sól, cukier, liście laurowe, ziele angielskie, gorczycę, ocet. Cukinię zalać zalewą. Zamknąć i pasteryzować

Share this post!

Bookmark and Share

0 komentarze:

Related Posts with Thumbnails