
Jest sezon na pomidory! Warto skorzystać z tego przepisu na extra przekąskę.
Zaprasza Tata!Składniki:
6 dużych dojrzałych pomidorów
3 szkl. ugotowanego na sypko ryżu
pęczek rzodkiewek
sól, pieprz
2 ogórki małosolne lub konserwowe
4 łyżki majonezu
natka pietruszki
Sposób przygotowania:
Pomidory dokładnie umyć, wytrzeć, odciąć górną część, wydrążyć środek. Rzodkiewki oczyścić, odciąć liście, opłukać, drobno pokroić. Ogórki pokroić w kostkę. Wydrążony miąższ z pomidorów osączyć, pokroić na niewielkie kawałki. Ugotowany na sypko ryż wymieszać z pokrojonymi rzodkiewkami, ogórkami i pomidorami. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Nałożyć do wydrążonych pomidorów, podawać z majonezem kętrzyńskim wymieszanym z posiekaną natką pietruszki.
0 komentarze:
Prześlij komentarz