
Składniki:
2 szklanki makaronu,
pół szklanki posiekanej cebuli,
3 łyżki masła,
pół szklanki posiekanych pieczarek,
sparzony i obrany pomidor,
4 łyżki startego żółtego sera
Sposób wykonania:
Makaron ugotować. Pomidor przepołowić, usunąć sok i pestki przez lekkie ściśniecie owocu dłonią, posiekać. Trzy łyżki masła rozgrzać w garnku, wsypać cebulę, pieczarki dodać pomidor i sól, smażyć przez minutę, dodać makaron, mieszając smażyć przez 5 min, utrzymując mały ogień, zestawić z ognia, wsypać 4 łyżki sera, wymieszać. Makaron przełożyć do naczynia wysmarowanego masłem, małe pomidory schować w makaronie. Bułkę tarta wymieszać z serem, posypać makaron, ułożyć na wierzchu kilka grudek masła, wstawić do średnio nagrzanego piekarnika (190 C), piec 15- 20 min lub do zrumienienia.
0 komentarze:
Prześlij komentarz