Makaron cortina


Składniki:

2 szklanki makaronu,

pół szklanki posiekanej cebuli,

3 łyżki masła,

pół szklanki posiekanych pieczarek,

sparzony i obrany pomidor,

4 łyżki startego żółtego sera


Sposób wykonania:

Makaron ugotować. Pomidor przepołowić, usunąć sok i pestki przez lekkie ściśniecie owocu dłonią, posiekać. Trzy łyżki masła rozgrzać w garnku, wsypać cebulę, pieczarki dodać pomidor i sól, smażyć przez minutę, dodać makaron, mieszając smażyć przez 5 min, utrzymując mały ogień, zestawić z ognia, wsypać 4 łyżki sera, wymieszać. Makaron przełożyć do naczynia wysmarowanego masłem, małe pomidory schować w makaronie. Bułkę tarta wymieszać z serem, posypać makaron, ułożyć na wierzchu kilka grudek masła, wstawić do średnio nagrzanego piekarnika (190 C), piec 15- 20 min lub do zrumienienia.


Share this post!

Bookmark and Share

0 komentarze:

Related Posts with Thumbnails