Składniki :
Świeże filety z dorsza
natka pietruszkicytryna
4 ząbki czosnku
4 ząbki czosnku
oliwa z oliwek
Przygotowanie :
sól, pieprz
kilka liści laurowych
kilka gałązek pomidorków koktajlowych
kilka liści laurowych
kilka gałązek pomidorków koktajlowych
Przygotowanie :
W misce wymieszać posiekaną pietruszkę z rozgniecionym czosnkiem i oliwą, przyprawić solą i pieprzem.
Dresingiem posmarować filety dorsza, odstawić na 15 minut. Cytrynę pokroić na plasterki.
Rybę ułożyć na folii aluminiowej z plasterkami cytryny, liśćmi laurowymi, oraz z posmarowanymi oliwą pomidorkami koktajlowymi, przed zawinięciem folią posypać solą i pieprzem.
Grillować około 15 minut.
Sałatka pomidorowa :
2 dojrzałe, słodkie pomidory, pokrojone na kawałki
2 pomidory odmiany bawole serce, pokrojony na kawałki
10 małych żółtych pomidorków, przekrojonych na pół
2 pomidory odmiany bawole serce, pokrojony na kawałki
10 małych żółtych pomidorków, przekrojonych na pół
oliwa z oliwek
sok z jednej limonki
parę listków św bazylii
sól i pieprz do smaku
W dużej misce wymieszać wszystkie składniki skropić sokiem z limonki i oliwą, doprawić solą i pieprzem oraz świeżymi listkami bazylii.
0 komentarze:
Prześlij komentarz