Pomidory zapiekane z młodym szpinakiem z maślanymi grzankami


Składniki :
10 mniejszych pomidorów
500 g młodego szpinaku
2 cebule pokrojone w kostkę
6 ząbków czosnku, pokrojonych na plasterki
oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia
sól i pieprz do smaku


Przygotowanie :
Piekarnik rozgrzej do 180 stopni C. Pomidory przekrój na pół.
W naczyniu żaroodpornym lub na blasze wymieszaj pomidory z pokrojoną cebulą, czosnkiem i polej dobrą oliwą.
Dopraw do smaku solą i pieprzem( ja do tego dodaję trochę sera pleśniowego typu brie). Piecz w piekarniku ok 4o minut.
W dużej misce ułóż szpinak i wrzucić na wierzch zapieczone pomidory, razem z powstałym sosem.
Dobrze wymieszaj, żeby szpinak zmiękł i natychmiast podawaj z grzankami maślanymi zrobionymi z bagietki.

Share this post!

Bookmark and Share

0 komentarze:

Related Posts with Thumbnails