
Składniki :
1 zielona papryka
1 czerwona papryka
1 żółta papryka
2 duże bakłażany
2 duże bakłażany
dobra oliwa z oliwek
ocet balsamiczny
świeżo zmielony pieprz i sól morska do smaku
Przygotowanie :
Papryki przekrój na pół i usuń nasiona.
świeżo zmielony pieprz i sól morska do smaku
Przygotowanie :
Papryki przekrój na pół i usuń nasiona.
Bakłażanom odetnij końce i pokrój wzdłuż o grubości około 2 cm. Polej oliwą (nie żałuj ), posyp morską solą i pieprzem.
Połóż na dobrze rozgrzanym grillu i grilluj, aż warzywa będą miękkie i złociste. Zdejmij z grilla i ułóż na półmisku, czy desce. Skrop oliwą, octem balsamicznym, posól i popieprz.
Tak samo można przyrządzić świeżą cukinię, kabaczka czy wyśmienite szparagi.
0 komentarze:
Prześlij komentarz