Grillowane żeberka



Składniki :
2- 3 kg grubych, nie kościstych żeberek, szklanka białego wytrawnego wina
1/3 drobno posiekanej natki pietruszki
4 ząbki drobno posiekanego czosnku
3 łyżki octu balsamicznego
1 szklanka oliwy z oliwek
1 papryczka chilli cieniutko pokrojona bez pestek!!!
świeże oregano ( może być suszone)
sól i świeżo zmielony pieprz do smaku

Przygotowanie :
Wymieszaj posiekaną pietruszkę
z czosnkiem, octem balsamicznym, oliwą z oliwek, papryczką chili, oregano i białym winem.
Natrzyj żeberka solą, pieprzem, zalej marynatą i wstaw do lodówki na parę godzin. Najlepsze żeberka to żeberka nie spalone i nie suche!!!
Najlepiej piecz na grillu kośćmi do dołu.
Polecam do tego złote młode ziemniaki z grilla.

Share this post!

Bookmark and Share

0 komentarze:

Related Posts with Thumbnails