Składniki :
1 sałata lodowaboczek cieniutko pokrojony i usmażony na chrupko i pierś kurczaka
6 szt. kaparów
dobre oliwki zielone
pomidor pokrojony w grubą kostkę
tarty parmezan
sok cytryny
tarty parmezan
sok cytryny
sól i pieprz do smaku
Dresing :
sok z połówki cytryny, dobra oliwa, dwa rozgniecione ząbki czosnku, posiekana pietrucha, sól i świeży pieprz do smaku.
Przygotowanie :
Porwać ręcznie liście sałaty lodowej na kawałki, wymieszać
Przygotowanie :
Porwać ręcznie liście sałaty lodowej na kawałki, wymieszać
z dressingiem. Sałatę posypać smażonym w paski boczkiem, kaparami, oliwkami, pomidorem pokrojonym w kostkę (polecam koktajlowe pomidorki), smażoną piersią kurczaka pociętą w paski i grzankami pokrojonymi w kostkę. Sałatkę posypać startym parmezanem i delikatnie skropić sokiem z cytryny, doprawić solą i pieprzem.
Ja uwielbiam na to wszystko polać sosem czosnkowym.
0 komentarze:
Prześlij komentarz