Składniki :
8- 10 szarych krewetek
2 chili
2-3 ząbki czosnku
1 limonka pokrojona w ósemki
2 łyżki natki pietruszki
oliwa z oliwek
2 łyżki natki pietruszki
oliwa z oliwek
sól i pieprz do maku
Przygotowanie :
Krewetki oczyszczamy. Dodajemy do nich chili i czosnek. Wkładamy do lodówki na 2-3 godziny. Polewamy oliwą z oliwek.
Kładziemy nasze krewetki na rozgrzanego grilla i grillujemy przez 2-3 minuty. Odwracamy i grillujemy jeszcze 2 minuty.
Gotowe przyprawiamy solą i pieprzem.
Posypujemy posiekaną natką pietruszki.
Podajemy z limonką i grzankami czosnkowymi : zrobionymi z bagietki i masła wymieszanego z posiekanym czosnkiem i natką pietruszki.
0 komentarze:
Prześlij komentarz