Wiosenna sałatka


Składniki :
główka sałaty masłowej
ogórek (najlepiej gruntowy)
kilka rzodkiewek ( mają być twarde )
jedna limonka
dobra oliwa z oliwek, świeży koperek i szcztpior
sól i świeży pieprz do smaku

Przygotowanie :
Liście sałaty dokładnie opłukać porwać, nie kroić i wrzucić do miski razem rzodkiewkami i ogórkiem, pokrojonym w cienkie plastry. Odciąć końce limonki i dokładnie obrać ze skórki.
Pokroić na cząstki i włożyć do miseczki. Dodać oliwę, sól i świeżo zmielony pieprz, przełożyć wszystko do miski z sałatą i wymieszać. Na koniec posypać świeżo posiekanym koprem i szczypiorem.
To wyśmienita wiosenna sałatka na każdą okazję, ja dodaję jeszcze pomidorki koktajlowe, bez których trudno poruszać mi się na kuchni.

Share this post!

Bookmark and Share

0 komentarze:

Related Posts with Thumbnails