bruschetta z papryką i bakłażanem.


-łyżka masła
-kilka kromek bruschetty
-jeden mały bakłażan
-dwie czerwone cebule
-jeden ząbek czosnku
-oliwa z oliwek
-jedna łyżka koncentratu pomidorowego
-mała czerwona papryka
-sól, pieprz, oregano

Bakłażana pokrój w kostkę, paprykę umyj usuń gniazdo nasienne, pokrój w kostkę, a cebulę drobno posiekaj. Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek i wsyp szczyptę soli, dodaj posiekaną cebulę, roztarty czosnek i smażyć przez trzy minuty.Po tym czasie dodaj bakłażana , wymieszaj, a po około pięciu minutach wsyp czerwoną paprykę i smaż całość przez kilka minut.
Dodaj koncentrat pomidorowy, wsyp oregano, przypraw całość do smaku solą i pieprzem i duś jeszcze przez chwilę.
Na patelni zrumień na oliwie z oliwek z dodatkiem masła kromki bruschetty z obu stron, wyłóż je na talerz i na każdej połóż przygotowany wcześniej farsz.
Moja rada : warto wszystko posypać świeżą bazylią.

Share this post!

Bookmark and Share

0 komentarze:

Related Posts with Thumbnails