Sos do jajek wielkanocnych i nie tylko


2 średnie cebule
3 ogórki konserwowe
2 papryki konserwowe
1 mały słoik koncentratu pomidorowego
2-3 łyżki majonezu
sól, pieprz, mielona papryka, olej

Cebulę kroimy w bardzo drobną kosteczkę i podsmażamy na złoty kolor na oleju.
Dodajemy koncentrat pomidorowy, wszystko ładnie mieszamy i szybko studzimy.
Ogórki i papryki kroimy również w bardzo drobną kostkę.
Wszystkie składniki mieszamy i doprawiamy do smaku pieprzem, solą i papryką mieloną, oraz majonezem. Na koniec sprawdzić smak gdyż każdy ma inny i wymieszać.
Najlepiej wstawić go do lodówki na godzinę przed podaniem.
Sos jest wspaniałym dodatkiem do mięs pieczonych wszelkiego rodzaju i szaszłyków.

Share this post!

Bookmark and Share

0 komentarze:

Related Posts with Thumbnails