
8-10 jajek na twardo
Farsz z żółtym serem:
2-3 łyżki tłustego twarogu
2-3 łyżki startego żółtego twarogu
curry, sól, pieprz
1-2 łyżki majonezu
1/2 łyżki musztardy
posiekana pietrucha
Farsz z awokado:
2 łyżki tłustego twarogu
3 łyżki roztartego miąższu z awokado
10-15 ml soku z cytryny
2 łyżki rozmrożonego szpinaku
łyżka roztartego czosnku
sól i pieprz
Farsz pomidorowy:
3 łyżki serka tłustego dobrze zmielonego
2 pomidory sparzone, obrane ze skórki i pokrojone w bardzo drobną kostkę.
3 łyżki koncentratu pomidorowego
sól i trochę chilli

Farsz z bryndzy:
2 -3 łyżki bryndzy
posiekana zielenina (natka pietruszki, koper, rzeżucha, szczypiorek)
sól i pieprz
Jajka obrać, przekroić na pół. Ostrożnie wyjąc żółtka.
Składniki farszów utrzeć mikserem dodając po 2 żółtka.
Połówki białek ułożyć na półmisku stroną przecięcia do góry.
Napełniać przygotowanym farszem,wyciskając je ze szprycki.
Przed podaniem udekorować.
0 komentarze:
Prześlij komentarz