
4 duże cebule
300g mielonego mięsa
200g grzybów (boczniak, pieczarka)
2 pomidory
250 dag bulionu warzywnego
50 g parmezanu lub innego sera
2 łyżki koncentratu pomidorowego
pęczek natki
oregano, sól, pieprz
Cebulę obrać, włożyć do wrzącej osolonej wody na 4 min.
Wyjąć dobrze odsączyć i wydrążyć. Wyjęty miąższ pokroić w drobną kostkę i dodać do mięsa.
Dobrze wymieszać. Pietruchę posiekać, grzyby i pomidory pokroić w małą kostkę.
Wszystkie składniki dodać do mięsa i dobrze wyrobić.
Masę doprawić pieprzem, solą.
Cebule nafaszerować masą mięsną i włożyć do naczynia żaroodpornego podlać bulionem i piec ok godziny w temp 180 st.
Ser zetrzeć na tarce i pod koniec pieczenia posypać nim cebule.
Bulion wymieszać z koncentratem pomidorowym i roztartym oregano.
Gotowe danie podawać z ryżem.
0 komentarze:
Prześlij komentarz