![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg8fXQ3HePrS7AmYChMsHb7YDrOsVh1FzSvMlwdpgzbmqb1xNGy6sFVjOSfAkfm3NxzxKGrJTw6EgeggzRgNACZoY15OdciocrekGPzLEV2OcbSLsFEV9ce4iDr7qTU1vCyU8nFdIt-yR06/s320/da0304_empanadas1_lg.jpg)
mix papryk kolorowych
czosnek
pieczarki
1 - 2 cebule
najlepiej świeży majeranek i oregano
2 żółtka
dobra oliwa z oliwek, sól i pieprz do smaku
Wszystkie warzywa drobno pokroić, delikatnie podsmażyć na oliwie, dodać posiekany czosnek, majeranek i oregano. Doprawić do smaku solą i pieprzem, pozostawić do wystygnięcia.
Ciasto francuskie pokroić na kwadraty, nałożyć farsz i dobrze zakleić.
Posmarować roztrzepanym jajkiem i ponakłówać wykałaczką.
Piec w 200 st. przez 15 min.
0 komentarze:
Prześlij komentarz