
Składniki :
1,5 kg polędwicy pokrojonej w dużą kostkę2 czerwone papryki pokrojonej w grubą kostkę
2 żółte papryki pokrojone również w grubą kostkę
2 żółte papryki pokrojone również w grubą kostkę
3 - 4 średnie czerwone cebule pokrojone w ósemki
200 g nie wielkich pieczarek
można dodać młodej cukinii pokrojonej w grube krążki
300 g wędzonego boczku pokrojonego w dość grubą kostkę, dobra oliwa z oliwek, świeży tymianek, 2 ząbki czosnku, świeży rozmaryn, sól i pieprz do smaku.
Przygotowanie :
Wszystkie składniki wymieszać w naczyniu, zalać oliwą, dodać świeże zioła, zmiażdżony czosnek i starannie wymieszać. Pozostawić na jedną godzinę. Nabijać na patyczki na przemian mięso, warzywa i boczek. Piecz na dobrze rozgrzanym grillu, podawaj z pomidorkami koktajlowymi.
0 komentarze:
Prześlij komentarz