Kanapki z tuńczykiem


Składniki
400 g surowego tuńczyka
5 - 6 filetów anchois
jedna długa bagietka pokrojona ukośnie na kanapki lub niewielkie bułeczki przekrojone w pół
250 g suszonych pomidorów z zalewy
biała cebulka pokrojona w kostkę
sok i skórka z cytryny
olej, sól i pieprz do smaku

Przygotowanie
Tuńczyka oprószyć solą i pieprzem ze wszystkich stron i obsmażać przez 20 sekund z każdej strony, na dobrze rozgrzanej patelni. Tuńczyk powinien w środku być surowy.
Pokroić rybę w cienkie plastry. Suszone pomidory, skórkę, sok z cytryny, anchois i cebulę utrzeć na jednolitą masę. Nie musi być gładka!!!
Pieczywo posmarować pastą i kłaść na nią plastry tuńczyka. Proponuję posypać koprem, szczypiorkiem, dodać świeżego ogórka i sałaty.

Share this post!

Bookmark and Share

0 komentarze:

Related Posts with Thumbnails