
Składniki :
około 20 ziemniaków średniej wielkości
świeży rozmaryn i tymianek - posiekany
oliwa do posmarowania
oliwa do posmarowania
sól i pieprz do smaku
patyczki do pieczenia
Przygotowanie :
Ziemniaki dobrze umyć, obgotować w skórce przez 10 minut w osolonej wodzie.
patyczki do pieczenia
Przygotowanie :
Ziemniaki dobrze umyć, obgotować w skórce przez 10 minut w osolonej wodzie.
Odcedzić i pozostawić do ostygnięcia. Nabijać na patyczki do szaszłyków po 3 -4 ziemniaki, dobrze posmarować oliwą i przyprawić solą i pieprzem.
Piec na dobrze rozgrzanym grillu przez 15 min, aż się przyrumienią na złoty kolor z chrupiącą skórką. Na koniec posypać posiekanym tymiankiem i rozmarynem.
0 komentarze:
Prześlij komentarz