
Składniki :
4 obrane kolby świeżej kukurydzyPrzyprawy na marynatę : pieprz czarny w ziarnach, szczyptę soli, szczypta cynamonu, anyż gwiazdkowaty, goździki, kmin rzymski, nasiona kopru włoskiego, sok z dwóch limonek, dobra oliwa z oliwek, trochę startego świeżego imbiru. Wszystko wrzucić do moździerza i zmiażdż porządnie - wyjdzie super marynata w klimacie Chińskim.
Przygotowanie :
Grill dobrze rozgrzej. Kolby kukurydzy natrzyj marynatą i grilluj je, aż będą gotowe - złociste i miękkie, około 20 min. Można zawinąć kukurydzę wraz z marynatą w folię aluminiową i będzie wtedy bardziej soczysta.
Grill dobrze rozgrzej. Kolby kukurydzy natrzyj marynatą i grilluj je, aż będą gotowe - złociste i miękkie, około 20 min. Można zawinąć kukurydzę wraz z marynatą w folię aluminiową i będzie wtedy bardziej soczysta.
0 komentarze:
Prześlij komentarz