Składniki:
jedna cała tuszka z królika
łodyga selera naciowego
5-6 marchewek
2 cebule
2 cebule
2 ząbki czosnku
2 kostki bulionu drobiowego
liść laurowy
2 kostki bulionu drobiowego
liść laurowy
ziele angielskie
natka pietruszki
sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
natka pietruszki
sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
Warzywa oczyścić i pokroić, czosnek zmiażdżyć w łupince. Wątrobę i nerki królika wyjąć, tuszkę podzielić na porcje.
Mięso i warzywa, czosnek zmiażdżony w łupince, ziele angielskie, liść laurowy umieścić w większym garnku, dodać kostki rosołowe i nalać tyle wody, by zakryło składniki.
Gotować na wolnym ogniu ok dwóch godzin.
Pod koniec można dodać pokrojone nerki i wątrobę i gotować jeszcze z 5 minut. Wlać nieco oliwy, dodać posiekaną natkę pietruszki i delikatnie zamieszać.
Doprawić solą i pieprzem.
0 komentarze:
Prześlij komentarz