
Składniki :
torebka młodego szpinaku -kupimy go w prawie każdym hipermarkecie
świeży zielony groszek - tak z dobre dwie garście - znalazłem go na targu
2 ząbki czosnku
dobra oliwa z oliwek
feta
dobra oliwa z oliwek
feta
cytryna
świeżo zmielony pieprz
Przygotowanie :
Młody szpinak starannie opłucz. Osusz i przełóż je do miski.
Zielony groszek należy blanszować w gotującej nieosolonej wodzie i pozostawić do wystygnięcia. Warzywa ładnie i dobrze wymieszać, dodać zmi
ażdżony i posiekany czosnek i polać sosem z oliwy z oliwek i cytryny oraz posypać po wierzchu kawałkami fety.
Ja dodaję jeszcze cieniutkie krążki czerwonej cebuli.
Znakom
Ta szybka sałatka do każdego rodzaju mięsa czy dobrych grzanek z bagietki.
0 komentarze:
Prześlij komentarz