
Składniki:
500g truskawek
świeża mięta
10 ml likieru cointreau
10 ml likieru cointreau
łyżka stołowa ciemnego cukru
łyżeczka octu balsamicznego
łyżeczka octu balsamicznego
cukier puder
Do podania:
2 duże, płaskie bezy
garść migdałów
bita śmietana lub gęsta kwaskowa śmietana (jak kto lubi)
Przygotowanie:
W rondelku rozgrzać ocet balsamiczny z likierem, wsypać cukier. Podgrzewać, aż cukier się rozpuści. Wystudzić.
Truskawki pokroić w duże cząstki i wymieszać ze świeżą miętą, polać syropem i wymieszać. Na owoce nałożyć czubatą łyżkę śmietany, przybrać listkiem mięty i posypać migdałami.
Przygotowanie:
W rondelku rozgrzać ocet balsamiczny z likierem, wsypać cukier. Podgrzewać, aż cukier się rozpuści. Wystudzić.
Truskawki pokroić w duże cząstki i wymieszać ze świeżą miętą, polać syropem i wymieszać. Na owoce nałożyć czubatą łyżkę śmietany, przybrać listkiem mięty i posypać migdałami.
0 komentarze:
Prześlij komentarz