
Składniki:
5 pomidorów, bez skórki
1 zielona papryka pokrojona w paski
2 cebule, pokrojone w piórka
2 cebule, pokrojone w piórka
1 główka czosnku obranego i pokrojonego w plasterki
1 bakłażan, pokrojony w plastry, lekko osolony,
1 bakłażan, pokrojony w plastry, lekko osolony,
opłukany i po pół godzinie pokrojony w kostkę
3 łyżki oliwy
1 cukinia pokrojona w plasterki
1 cukinia pokrojona w plasterki
świeże oregano
sól i świeżo mielony pieprz
Przygotowanie:
sól i świeżo mielony pieprz
Przygotowanie:
W rozgrzanym rondlu z oliwą podsmaż cebulę, gdy się ze złoci, dodaj czosnek. Ciągle mieszając, dodaj pomidory, paprykę, cukinię, bakłażana i świeże oregano.
Dopraw solą i świeżo zmielonym pieprzem. duś pod przykryciem, aż warzywa będą wystarczająco miękkie ok. 15- 20 min.
0 komentarze:
Prześlij komentarz