Ratatuja



Składniki:

5 pomidorów, bez skórki
1 zielona papryka pokrojona w paski
2 cebule, pokrojone w piórka
1 główka czosnku obranego i pokrojonego w plasterki
1 bakłażan, pokrojony w plastry, lekko osolony,
opłukany i po pół godzinie pokrojony w kostkę
3 łyżki oliwy
1 cukinia pokrojona w plasterki
świeże oregano
sól i świeżo mielony pieprz


Przygotowanie:

W rozgrzanym rondlu z oliwą podsmaż cebulę
, gdy się ze złoci, dodaj czosnek. Ciągle mieszając, dodaj pomidory, paprykę, cukinię, bakłażana i świeże oregano.
Dopraw solą i świeżo zmielonym pieprzem. duś pod przykryciem, aż warzywa będą wystarczająco miękkie ok. 15- 20 min.

Share this post!

Bookmark and Share

0 komentarze:

Related Posts with Thumbnails