![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhKyOxtSj2F9cHKLyVSIeK04KxwqSwhCA-KThHQoCLL5S-cOmmL_7qfEzRDj6lr3_73hIAxCA-L7d4eyPgvdpYqSEmgpdhtjfGNbgWVQxX53uimB1rsDoCWq4i2nf_C0ZxP3NyXqLHuaqFF/s320/watermelon-arugula-feta.jpg)
1,5 kg liści młodego szpinaku
spora garść rukoli
4 plasterki szynki prosciutto lub naszej staropolskiej
mały melon
arbuz (cztery nie duże trójkąty)
ziarna sezamu
3 łyżki oliwy z oliwek
mała łyżeczka octu balsamicznego
sól, świeżo mielony pieprz.
Liście szpinaku, rukoli dokładnie umyj osusz i ułóż na czterech oddzielnych talerzach.
Melona przekrój na pół, obierz ze skóry, pokrój w plastry i ułóż na liściach sałaty, dodaj plasterki szynki.
Ziarna sezamu wymieszaj z oliwą i octem balsamicznym, dodaj trochę soli i pieprzu.
Utworzy ci się sos którym polejesz sałatę.
Udekoruj arbuzem.
0 komentarze:
Prześlij komentarz