
Składniki:
½ kg sera feta
pokruszona, suszona papryczka chili
oregano suszone
suszona pietruszka
liść laurowy
suszony tymianek
suszona bazylia
nasiona kopru włoskiego
10 czarnych oliwek
świeżo mielony czarny pieprz
oliwa z oliwek
świeżo mielony czarny pieprz
oliwa z oliwek
Przygotowanie:
Fetę wyjmij z opakowania i dokładnie osusz papierowym ręcznikiem.Jeśli chcesz możesz ją pokroić w dużą kostkę. Dodaj wszystkie przyprawy delikatnie rozcierając je na dłoni. Tak przygotowaną fetę włóż do słoika, razem z oliwkami i zalej oliwą z oliwek.
Marynowaną fetę możesz przechowywać w lodówce śmiało dwa miesiące.
Marynowaną fetę możesz przechowywać w lodówce śmiało dwa miesiące.
Idealnie pasuje do pomidorów z bazylią lub do rozmaitych sałat. Olej możesz wykorzystać do zrobienia sosu.
0 komentarze:
Prześlij komentarz