Szpinak z pieca z kurczakiem i fetą


Składniki :

- 0,5 kg szpinaku,
- 6 ząbków czosnku
- 20 dkg sera Feta
- pierś z kurczaka
- oliwa z oliwek

- sól i pieprz do smaku


Pokroić grubo wcześniej oczyszczony szpinak.
Ułożyć do skropionej lekko oliwą z oliwek żaroodpornej brytfanny.
Następnie dobrze posiekać parę ząbków czosnku, które dodajemy do szpinaku.
Ja delikatnie jeszcze skrapiam limonką.
Wierzch posypać serem feta pokrojonym w kostkę.
Ułożyć na wierzch kawałki kurczaka pokrojone w paski.
Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Pieczemy w
nagrzanym piekarniku o kolo 40 minut w temperaturze 220 stopni.
Czas pieczenia może byc troche dłuższy w zależności od ilości kurczaka.

Share this post!

Bookmark and Share

0 komentarze:

Related Posts with Thumbnails