
1/2 litra mleka
14 dag cukru
budyń waniliowy
25 dag mąki
pół proszku do pieczenia
kostka masła
2 łyżki kawy rozpuszczalnej
łyżka kakao
2 pomarańcze
4 łyżki dżemu z pomarańczy
po 2 dag orzechów laskowych i pistacji
Ugotować budyń na 400 ml mleka z 4 dag cukru. Resztę cukru utrzeć z 12 dag masła i jajkami.
Dodać mąkę, proszek do pieczenia, kawę, kakao i mleko.
Wymieszać. Ciasto przełożyć do formy, upiec w temp. 200 stopni. Utrzeć resztę masła z budyniem i dwiema łyżkami dżemu. Pomarańcze obrać i pokroić w plastry. Ciasto posmarować kremem i obłożyć pomarańczami.na koniec posmarować resztą dżemu i posypać orzechami i pistacjami.
0 komentarze:
Prześlij komentarz