Kuchnia Taty Zaprasza na Karnawał



Kir Royale:
9/10 schłodzonego szampana lub wina musującego
1/10 creme de casis
Do wysokiego kieliszka do szampana wlać likier
porzeczkowy i dopełnić szampanem.



Grand Marnier Red Lion:
20 ml likieru Grand Marnier
30 ml wódki
20 ml ginu
20 ml soku pomarańczowego
10 ml soku cytrynowego
Wszystkie składniki zmiksować z lodem w szejkerze
i odcedzić do kieliszka koktajlowego.

Black Gypsie:
1/5 części likieru Mandarin Napoleon
2/5 części ginu
2/5 części mocnej kawy
Składniki zmiksować z lodem w szejkerze
i odcedzić do kieliszka koktajlowego.

Benedict Arnold:
2 części whisky szkockiej1/2 części likieru Benedektine
Składniki wymieszać w szklance koktajlowej (old faschioned)
i podawać z 2-3 kostkami lodu


Midori Cha
mpagne:
15 ml likieru Midori
150 ml wytrawnego szampana lub wina musującego
Do wysokiego kieliszka do szampana wlać likier
melonowy i dopełnić szampanem.

Share this post!

Bookmark and Share

0 komentarze:

Related Posts with Thumbnails