
10 dag mąki
3 łyżki cukru pudru
3 dag orzechów włoskich
1/3 kostki masła
masa:
2 jajka
3-4 łyżki cukru
puszka masy makowej
3 łyżki startych biszkoptów
5 białek
10 dag cukru pudru
5 dag wiórków kokosowych
Ciasto:
orzechy zemleć. Mąkę przesiać i wymieszać z cukrem i orzechami. Dodać masło, zagnieść ciasto. Owinąć je folią, włożyć je na 30 min do lodówki.
Masa:
jajka utrzeć z cukrem i wymieszać z masą makową i startymi biszkoptami.
Ciasto rozwałkować na placek, wyłożyć nim dno tortownicy.
Ponakłuwać widelcem, podpiec 10 min w temp. 200 stopni. Nałożyć masę masę makową i piec 30 min. w temp. 180 stopni.
Białka ubić z cukrem pudrem, wymieszać z wiórkami. Rozłożyć na masie makowej aż piana zesztywnieje.
0 komentarze:
Prześlij komentarz