![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjC4UEHn1fOrWc8aierrOs492WZIo6z11wO5YbLz7PemS2GNs79eCJAoYIvHKPXfGyoyAhzuwjonEvj6JQoBTtBhqJN-YM3qQEzZ3unqjfV_ITUNMGL-w47ugUn9VpXmjgGzkS3BHxl_kqY/s400/Sandwich_with_Deep_Fried_Carp.jpg)
Składniki :
800g filetów z karpia
2-3 pory pokrojone w cieniutkie talarki
łyżka wcześniej namoczonych rodzynek
100 ml białego wytrawnego wina
150 ml śmietany 36%
sól, pieprz do smaku
mąka do oprószenia
dobre masło, odrobinę oliwy
Przygotowanie :
Filety z karpia natrzeć solą i pieprzem i oprószyć mąką. Usmażyć na maśle z dodatkiem oliwy. Pory zeszklić również na maśle, dodać rodzynki,sól i pieprz. Dodać białe wino, zagotować i odparować do smaku. Niech wszystko odparuje. Wlać śmietankę, gotować, aż się zrobi gęsty sos, posmakować czy dobrze smakuje. Podawać karpia na uduszonych porach z dodatkiem upieczonych ziemniaków z pieczarkami.
0 komentarze:
Prześlij komentarz