![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhK9MY0DqFg8X4ODiCQitgTSWBwU5_5SIVvwIOqsi-nRvpunxaQzrmZYru4YgFE86yXB4fR_9o0S6XQrHurgTX2XjBIxAm7-wjM25jxN7SD-_OpxxmxbUZ1RBNo6fc1rcdDmPAAEyR54erN/s400/strawberry_kiwi_champagne+janis.jpg)
Składniki :
0,5 kg truskawek ( mogą być mrożone )
cukier waniliowy z dodatkiem prawdziwej laski wanilii odrobina octu balsamicznego jedna butelka szampana. Przygotowanie :
Truskawki zasypać cukrem waniliowym i odstawić na 10 minut. Ugnieść na puree i zmieszać z odrobiną octu balsamicznego. Przetrzeć masę przez drobne sitko. Do kieliszków od szampana włożyć po dwa cm musu truskawkowego i zalać zmrożonym szampanem.
0 komentarze:
Prześlij komentarz