Składniki :
drewniane lub metalowe patyczki do szaszłyków
dwie papryki czerwone, dwie żółte papryki
jedna cukinia nie za duża
jeden nie duży kabaczek
jeden nie duży kabaczek
500g pomidorów koktajlowych
dwie cebule białe
dwie cebule czerwone
sól i pieprz do smaku,
40 dag dag pieczarek
Ja proponuję zrobić dresing z dobrej oliwy,soku z dwóch limonek lub cytryn, czosnku i ziół prowansalskich doprawiony solą, pieprzem i odrobiną cukru by szaszłyki były bardziej wykwintne i miały cudowny smak i zapach.
Przygotowanie :
Jeśli używasz patyczków to proponuję namoczyć je na godzinę w wodzie żeby się nie spaliły.
Warzywa pokrój w miarę na równe - większe kawałki i nadziej na szpikulce tak żeby było kolorowo.
Powinno wyjść8 - 10 szaszłyków. Gotowe szaszłyki polej dresingiem i odstaw na godzinę. Pod koniec dopraw solą i pieprzem i grilluj aż będą złociste i miękkie.
0 komentarze:
Prześlij komentarz