
Składniki :
miks sałat ogrodowych np :(roszponka, lollo, masłowa, rukola, lodowa, rzymska, radicchio, dębolistna)
jedne mango pokrojone obrane ze skórki i pokrojone w kostkę, posiekana nać pietruszki, pięć krewetek tygrysich krótko obsmażonych na maśle z czosnkiem
250g uprażonych wiórków kokosowych
jedna mała cebulka pokrojona w drobną kostkę
Dressing :
100ml mleczka kokosowego
odrobinę świeżo startego imbiru
sok z dwóch limonek lub z jednej większej cytryny
jedna mała cebulka pokrojona w drobną kostkę
Dressing :
100ml mleczka kokosowego
odrobinę świeżo startego imbiru
sok z dwóch limonek lub z jednej większej cytryny
jedna posiekana papryczka chilli bez pestek, sól i świeżo zmielony pieprz
Przygotowanie :
Wymieszaj wszystkie składniki dressingu w naczyniu trzepaczką. Dopraw do smaku solą, pieprzem i wymieszaj z sałatą, na wierzch połóż przygotowane wcześniej krewetki.
Wymieszaj wszystkie składniki dressingu w naczyniu trzepaczką. Dopraw do smaku solą, pieprzem i wymieszaj z sałatą, na wierzch połóż przygotowane wcześniej krewetki.
0 komentarze:
Prześlij komentarz