Fasolka po bretońsku- Tatowa



Składniki:



  • 25 dag wędzonego boczku
  • 30 dag kiełbasy
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 liść laurowy
  • 2 ziarenka ziela angielskiego
  • sól
  • świeżo mielony pieprz
  • 1-2 ząbki czosnku
  • majeranek (dużo)


Przygotowanie:

Fasolę zalewamy wodą i zostawiamy na noc. Na drugi dzień dolewamy wody i gotujemy fasolę. Na patelni podsmażyć kiełbasę, boczek, wędzonkę i cebulę dodać do gotującej się fasoli, wlać przecier pomidorowy i kostkę rosołową oraz sprasowany czosnek i gotować jeszcze przynajmniej godzinę. Smacznego!

Pamiętajcie! Nie trzymajcie się dokładnie składników! W kuchni trzeba się bawić, eksperymentować!

Share this post!

Bookmark and Share

0 komentarze:

Related Posts with Thumbnails