
Składniki:
- 25 dag wędzonego boczku
- 30 dag kiełbasy
- 3 łyżki koncentratu pomidorowego
- 1 łyżeczka cukru
- 1 liść laurowy
- 2 ziarenka ziela angielskiego
- sól
- świeżo mielony pieprz
- 1-2 ząbki czosnku
- majeranek (dużo)
Przygotowanie:
Fasolę zalewamy wodą i zostawi
amy na noc. Na drugi dzień dolewamy wody i gotujemy fasolę. Na patelni podsmażyć kiełbasę, boczek, wędzonkę i cebulę dodać do gotującej się fasoli, wlać przecier pomidorowy i kostkę rosołową oraz sprasowany czosnek i gotować jeszcze przynajmniej godzinę. Smacznego!Pamiętajcie! Nie trzymajcie się dokładnie składników! W kuchni trzeba się bawić, eksperymentować!


0 komentarze:
Prześlij komentarz