Do oliwy dodać 4 ząbki czosnku, jedno chilli w całości, 2-3 gałązki rozmarynu i parę ziarenek pieprzu kolorowego. Pozostawić na parę dni żeby przeszła aromatem. Ja jej używam do sałat i jako marynatę do mięs.
Nazywam się Dariusz Andruczyk. Jestem po auto - przeszczepie szpiku kostnego i stąd mój pomysł na "Kuchnie Taty", który zrodził się w szpitalu na hematologii w Gdańsku. Miałem wtedy 24 lata, kiedy wszystko zabrało smak i zapach. To kuchnia w domowej atmosferze za którą bardzo tęskniłem borykając się z nowotworem węzłów chłonnych -`ziarnicą złośliwą`. Serdecznie zapraszam do Kuchni Taty, którą stworzyłem dla mojej Córki Julii.
Kontakt:
andruczyk@poczta.fm
0 komentarze:
Prześlij komentarz