![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiakdUsHklIzUC2XVFVWxdyh2mWGbdxxL5o5LH98J5rHjJRg8arKirdFohTCsuNz_gdf6LOeph7IYS-QcudPN3A6HW2muezL4JX6fTTbvv89_l4_pp6rR7IrdfzLbe2E84Nqa8yjhdvkn6E/s320/salt_fruit_melon.jpg)
Składniki :
Jeden bardzo dojrzały melon
4 - 5 bardzo cienkich plastrów szynki prosciutto lub szynki parmeńskiej.
świeża rukola do dekoracji
Przygotowanie :
Melona przekrój na pół i pozbądź się nasion.
Pokrój na większe kawałki i obierz ze skórki.
Jeżeli chcesz to usuń tłuszcz z szynki.
Ułóż kawałki melona na dużym talerzu, udekoruj je wyśmienitą szynką i posyp rukolą.
Ja do smaku dodaję borówek lub czerwonych winogron, albo po prostu polewam octem balsamicznym.
0 komentarze:
Prześlij komentarz