Składniki:
Wędzony łosoś
Świeży ogórek
Sok z cytryny lub limonki
Starta skórka z cytryny
Szczypiorek
Koperek
Grzanki lub tosty maślane
Świeżo mielony pieprz kolorowy
Papryczka chilli.
Przygotowanie:
Na półmisku ułożyć plastry wędzonego łososia. Obieraczką do warzyw odkrawać długie
plasterki, pozostawiając wodnisty środek z pestkami.
Paski ogórka ułożyć wokół łososia, skropić sokiem z cytryny lub limonki i delikatnie
zetrzeć skórkę,. Posypać świeżo zmielonym pieprzem,drobno
posiekanym szczypiorkiem i koperkiem.
Na wierzch dodać cieniutko posiekaną chilli bez pestek.
Podawać z maślanymi grzankami.
Ja robię sobie taką przystawkę z surowego łososia, obficie posypując solą, pieprzem, skrapiając przy tym sokiem z cytryny i oliwą z oliwek.
0 komentarze:
Prześlij komentarz