12 dużych krewetek - szarych
12 plasterków pancetty (rodzaj suszonego zwijanego boczku, pochodzi z Włoch., jest używana do przyrządzania spaghetti carbonara)
pół pęczka posiekanej świeżej pietruszki.
posiekane chilli bez pestek.
jeden posiekany ząbek czosnku.

jedna łyżka octu winnego
sól i świeżo mielony pieprz do smaku
Przygotowanie :
Posiekaną pietruszkę wymieszać, z czosnkiem, octem i chilli. W marynacie obtoczy krewetki. Każdą owinąć w plaster pancetty, nabić na patyczki, wcześniej namoczone w wodzie.
Przy pomocy pędzelka posmarować oliwą, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Upiecz na grillu, lub na grillowej patelni.
Podawaj z grzankami czosnkowymi lub maślanymi i pomidorami koktajlowymi.
0 komentarze:
Prześlij komentarz