
Składniki :
kilogram twardych pomidorów, pokrojonych na cząstki ( najlepsze to pomidory zielone )300 ml białego octu winnego
125 g cukru
250 ml wody
dwie cebule, pokrojone w plasterki
250 ml wody
dwie cebule, pokrojone w plasterki
jedna papryka czerwona pokrojona w cieniutkie paski
4 ząbki czosnku, pokrojone w plasterki
1 łyżka nasion gorczycy
1 łyżka grubej soli
kilka ziaren czarnego pieprzu
Przygotowanie :
Pokrojone pomidory włóż do słoików.
4 ząbki czosnku, pokrojone w plasterki
1 łyżka nasion gorczycy
1 łyżka grubej soli
kilka ziaren czarnego pieprzu
Przygotowanie :
Pokrojone pomidory włóż do słoików.
Resztę składników zagotuj - przygotuj zalewę i zalej z przyprawami pomidory. Dobrze zakręcone słoiki odstaw do ostygnięcia do góry dnem, a następnie wstaw do lodówki. Marynowane pomidory można przechowywać śmiało pół roku.
0 komentarze:
Prześlij komentarz