![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhrCpSkdQtsV4RnJwDoFxAoocAidXsCrvy3Awc7mAdM3Dsl9I7VWBL0GjDewjJOLAp_xYQnaMwir9LOpYCLTnwmOtyrmb1em1eiXUQusuXyF7I4Dxg67NB0wo0aGH02AFzpqkpaiN8P7bjN/s400/salt_fruit_melon.jpg)
Składniki :
Jeden bardzo dojrzały melon
4 - 5 bardzo cienkich plastrów szynki prosciutto lub szynki parmeńskiej.
świeża kolendra do dekoracji
Przygotowanie :
Melona przekrój na pół i pozbądź się nasion.
Pokrój na większe kawałki i obierz ze skórki.
Jeżeli chcesz to usuń tłuszcz z szynki.
Ułóż kawałki melona na dużym talerzu, udekoruj je wyśmienitą szynką i posyp kolendrą.
Ja do smaku dodaję borówek lub czerwonych winogron, albo po prostu polewam octem balsamicznym.
0 komentarze:
Prześlij komentarz