![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEip3q4RFmmCywpk4tLS9jZ_hgKyVF43Soz4p7t1BnKdK2HmF0dvzWVLSDLAGjJCUvlwQQxAUfo3ROpryPcKPxW0UKJXmGS-uy8Ylm4dVtVgYhcbD7R-5LyG5KRhMRNEsfNK8jL9YlcjR-Z2/s400/cukinka.jpg)
8 małych cukinii
2 łyżki oliwy
150 g koziego sera
listki świeżej mięty
zioła prowansalskie
sól i pieprz do smaku
Cukinie umyć osuszyć i naciąć wzdłuż.
Do nacięcia włożyć plasterki sera koziego, dodać trochę posiekanej mięty, skropić oliwą, posypać ziołami i doprawić pieprzem i solą.
Każdą cukinię zawinąć oddzielnie w posmarowany oliwą kawałek folii aluminiowej.
Piec na ruszcie do miękkości przez około pół godziny.
Najlepsza jest na pół twardo.
0 komentarze:
Prześlij komentarz